Vés al contingut

Fundación Ajuda i Esperança

Xat Obro feel

Xat d'acompanyament emocional

Obro feel és un xat d'acompanyament emocional via WhatsApp. Enviant un missatge al 680354155, els joves de 14 anys en endavant poden rebre suport gratuït, immediat i confidencial.

El servei forma part de la campanya de prevenció de trastorns mentals i suïcidi entre la gent jove #ÉsMotiuSuficient

El xat, a més d’oferir acompanyament emocional, té per objectiu detectar i prevenir alguns dels problemes de salut mental més presents en les persones joves de Catalunya: els trastorns de conducta alimentària, la depressió i la ideació i conductes suïcides. 

En què consisteix?

El servei Obro Feel forma part de la campanya de comunicació #ÉsMotiuSuficient del Departament de Drets Socials en coordinació amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta acció es volen prevenir i detectar de manera precoç els trastorns mentals més freqüents entre el jovent català. De la mateixa manera, la campanya vol oferir eines que ajudin a adolescents i joves a fomentar el seu benestar emocional a la vegada que es prevenen les ideacions i conductes suïcides.

El xat es un servei gratuït, immediat i completament confidencial adreçat a joves dels 14 als 29 anys. Té per objectiu detectar i prevenir alguns dels problemes de salut mental més freqüents entre els i les joves de Catalunya, com ara els trastorns de conducta alimentària, la depressió i les ideacions i conductes suïcides.

Les potencials persones usuàries del xat Obro Feel es detecten a les xarxes socials mitjançant un algorisme desenvolupat per la Universitat Pompeu Fabra – Barcelona School of Management (UPF-BSM), que permet extreure perfils demogràfics i de comportament de joves susceptibles de patir o desenvolupar depressió, trastorns alimentaris o conductes suïcides. Aquests continguts i comportaments – de manera anònima – s’han valorat per professionals de la salut mental poden detectar així usuaris i usuàries en risc a partir de l’edat, el gènere o els continguts que publiquen o comenten. La campanya #ÉsMotiuSuficient s’adreça a aquests perfils amb missatges patrocinats per a recomanar un servei especialitzat que els pot atendre.

Tot i això, el xat Obro Feel vol proporcionar un espai segur, confidencial i lliure de prejudicis a qualsevol jove que necessiti compartir el seu malestar o preocupacions. Si s’escau, la persona atesa pot rebre recomanacions de recursos socials o sanitaris propers i accessibles específics per a la seva situació. 

Saltar al contingut