Vés al contingut

Fundación Ajuda i Esperança

Procés de Formació

1
Entrevista personal

És un intercanvi d’informació, expectatives i compromisos. En primer lloc, serveix perquè la persona pugui valorar si vol formar part de l’entitat i quines de les diferents maneres de col·laborar s'ajusten més als seus interessos; també és una trobada que ens permet conèixer millor a la persona candidata i valorar-ne la idoneïtat per desenvolupar la tasca d'atendre els diferents serveis de suport emocional de l'entitat. 

2
Formació inicial

El procés formatiu consta d’una primera part teòrica amb l’objectiu que la persona que tot just s'incorpora al voluntariat conegui els recursos teòrics en el marc de l’escolta activa, gestió emocional i patologies mentals. L'objectiu és que disposi de les eines per a fer front a les diverses problemàtiques que poden expressar les persones que acuden als dispositius de l'entitat. Volem un servei de qualitat per qui ens necessita, però també vetllem pel benestar de les persones voluntàries. 

March 30
Sub Label
Formació especialitzada

Si la persona voluntària opta pels serveis en xat o bé comença el seu recorregut en les línies de prevenció de les conductes suïcides, necessita una formació més especialitzada, tant pel que fa a la plataforma tecnològica que s'empra a determinats serveis, com per les característiques pròpies de les trucades o converses que s'atenen. 

3
Pràctiques amb guiatge

La darrera fase de la formació és pràctica tant amb trucades o converses simulades com reals, sempre acompanyats d'un tutor o tutora. D’aquesta manera l’assimilació dels coneixements teòrics i la seva aplicació són progressives i permeten que les persones voluntàries ofereixin un servei de qualitat.

El teu temps permet que ningú estigui sol/a, sigues la seva veu amiga.

FES-TE VOLUNTARI/ÀRIA

Saltar al contingut